Tri - barvno obojestransko pletenje

Prikazujemo enostaven način obojestranskega pletenja z menjavo treh barv. Pletenina je na obeh straneh enakega izgleda. Za razliko od obojestranskega pletenja, kjer sta prednji in zadnji del razdvojena, oz. povezana le pri menjavi barve, sta pri tem načinu povezana. 

Read more
Blog
0 comments
690 views

KAKO SE PLETEJO NOGAVICE 2. del

Potem, ko smo spletli zgornji del nogavice, začnemo plesti peto. Mnogi začetniki v pletenju nogavic se bojijo tega dela, a brez razloga. Pletenje ni tako zapleteno, kot se vam mogoče zdi na prvi pogled. V nadaljevanju vam bomo predstavili več načinov pletenja pete, tako boste lahko izbrali način, ki se vam zdi najlažji.

Read more
Blog
1009 views

KAKO SE PLETEJO NOGAVICE 1. del

Nogavice so ene od najstarejših oblačil, izdelovali so jih že stari Egipčani in Rimljani, arheološki ostanki pa pričajo, da so jih poznali že v kameni dobi. Tekom zgodovine so se menjali načini izdelave in materiali, a vloga nogavic je do današnjih dni ostala enaka: da neguje, pazi, ščiti in greje naša stopala. Današnje nogavice, predvsem pletene, so modni dodatek, s kombinacijami barv in vzorcev pa prava umetniška dela.

Read more
Blog
0 comments
1072 views

Islandska volna in njena toplina

Zagotovo ste že slišali za islandsko volno. Kako tudi ne, saj je sinonim za najtoplejšo volno na svetu. Pletenine iz te preje so na prvi pogled zelo preproste, pa hkrati brezčasno lepe. Preja iz runa islandske ovce je izredno kakovostna, zelo topla, trpežna in zdi se, da se s časom pletenine iz njih ne obrabijo, nasprotno – postajajo vse lepše.

Read more
Blog
0 comments
2164 views

Vrste makrame vrvic

Danes je ponudba makrame vrvic velika in raznovrstna. Predvsem začetniki včasih ne veste katero vrvico izbrati glede na vzorec in zamišljen izdelek. Upamo da vam bo napisano v pomoč za pravilen nakup.

Read more
Blog
0 comments
3163 views

Iz česa je lahko preja

O vrstah prej in njihovih značilnostih.

Read more
Blog
0 comments
1285 views
Product added to compare.

Naša spletna stran uporablja piškotke. S pomočjo piškotkov izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in zbiramo statistične podatke o uporabi spletnih strani. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika. Podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.